De Vlonder gewoon bijzonder

We kiezen op De Vlonder voor een gezonde leer- en leefstijl.

FRUIT ETEN EN WATER DRINKEN
We eten dagelijks fruit van de groenteboer en drinken water als gezonde routine. Kinderen vinden dat lekker, het is gezond en het is een makkelijke keuze want kinderen hoeven niets mee te nemen van huis als tussendoortje. Alle kinderen die starten op onze school krijgen een drink water-bidon. 
Voor de basisschoolkinderen vragen we een bijdrage van 35 euro per schooljaar. De OV int deze bijdragen. Tweejaarlijks kijken zijn mee naar de prijs-kwaliteitsverhouding.  De kosten voor het fruit zit in de prijs voor opvang inbegrepen. 

GEZONDE TRAKTATIES EN LUNCH 
We stimuleren een gezonde lunch en gezonde traktaties door educatie en voorlichting. De GGD voorziet ons van actuele informatie. Ouders zijn verantwoordelijk voor de samenstelling en we vragen hen wel rekening te houden met de gezonde routines die we op ons kindcentrum uitdragen. Bij de start op de basisschool krijgen de kinderen een lunchtasje.  

BEWEGEN
Zowel binnen als buiten maken we plek en tijd voor bewegen. Bewegend leren plannen we in onze lessen in en de kwaliteit van de gymlessen versterken we door inzet van een gymdocent. Ook ons speelplein geeft voldoende en uitdagende mogelijkheden voor sport en spel en ook chill and challenge en het beleven van de natuur. Daarnaast organiseert onze gymdocent iedere maandag na lestijd beweegactiviteiten op ons speelplein, toegankelijk voor alle kinderen die willen deelnemen. 

SCHEIDEN AFVAL
Verspreid in ons kindcentrum staan verschillende afvaleilanden waar kinderen zelf makkelijk afval kunnen scheiden. Zo zorgen we samen voor afvalstromen die gerecycled worden en zetten we een mooie duurzame stap.  En ... jong geleerd is oud gedaan!

POSITIEVE MINDSET
Zowel binnen als buiten bieden we een inspirerende en uitdagende leeromgeving. De inrichting stimuleert kinderen om uitdagingen aan te gaan, (samen) te werken, te spelen en nieuwe dingen te ontdekken. We werken met de kinderen aan een positieve mindset want wanneer je ervan uitgaat dat je altijd beter kunt worden, vind je uitdagingen en leren leuk. 
 

Contact

Kindcentrum De Vlonder
Heufkens 502
5403 LV Uden
0413 332323
devlonder@kiemuden.nl
www.devlonder.nl  

Kiem Opvang
0413 729007
info.opvang@kiemuden.nl
www.kiemopvang.nl

Routeplanner >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement