Iedere dag een fijne dag! 

Op onze kinderdagverblijven nemen we uitgebreid de tijd voor de verzorging van je baby. In alle rust krijgt hij zijn flesje, een schone luier en mag hij slapen in zijn eigen bedje. Om vervolgens weer lekker uitgerust en opgeladen zelfstandig te kunnen spelen en bewegen in een veilige omgeving.

Emmi Pikler

Deze uitgangspunten hebben we gebaseerd op de visie van Emmi Pikler. Kenmerkend voor deze visie is dat we kinderen bewuste, respectvolle, een-op-een aandacht geven tijdens de verzorging. We kijken naar de behoeftes van het kind en volgen hem daar zoveel mogelijk in. Door deze fijne momenten samen, groeit het zelfvertrouwen van het kind zodat het zelfstandig op ontdekking kan gaan.

Emmi Pikler

Op onze kinderdagverblijven vind je geen wipstoeltjes of babygyms. We hechten veel waarde aan de zelfstandige beweegontwikkeling van je kindje. Liggend op zijn rug kan hij zelf bepalen dat hij toe is aan een volgende stap in zijn motorische ontwikkeling. De allerkleinste baby’s mogen rustig wennen in een hoge box. Wanneer het kindje begint te rollen, leggen we hem in de grote grondbox. En is hij klaar om de wereld om hem heen te gaan ontdekken door te kruipen of te tijgeren, dan is hij toe aan spelen op de groep.

Tot slot laten wij je kindje het liefste vrij spelen. We geven hem de ruimte om zelf het speelgoed om hem heen te ontdekken. Het speelgoed op onze groepen is zo gekozen, dat het veel aan de eigen fantasie overlaat. Zo kunnen de kinderen zelf kiezen hoe ze met het speelgoed spelen en wordt een houten blok een telefoon om mama mee te bellen, en kun je met een groot vergiet ontdekken hoe het licht door de gaatjes valt.

Kinderen die zich vrij mogen ontwikkelen groeien op vol zelfvertrouwen. Ze voelen zich competent!

Spelend leren

Op onze peutergroepen is er uitgebreid aandacht voor spelen, leren en ontdekken, samen met leeftijdsgenootjes. In de kleine, veilige setting van de peutergroep, mogen de kinderen liedjes zingen, kleine werkjes maken, lekker kliederen en vooral heel veel vrij spelen. We bieden elke dag leuke activiteiten en werken met herkenbare thema’s: ziek en gezond, wie ben ik, kleding, noem maar op!

Met de kinderen die daaraan toe zijn, maken we uitstapjes naar de kleuterklas. Samen buiten spelen op het schoolplein, fruit eten in de kleutergroep of meespelen op het speelleerplein. Doordat onze deuren openstaan, stroomt je peuter met vier jaar moeiteloos door naar het onderwijs, waar hij iedere dag weer dezelfde bekende pedagogisch medewerkers en leerkrachten ziet.

VVE methode Piramide

Op onze locatie bieden we VVE (voor- en vroegschoolse educatie) in de peutergroep. Spelenderwijs krijgen peuters extra begeleiding bij hun (taal)ontwikkeling. De Piramide methode neemt de peuters op speelse wijze mee in de thema’s op de groep. Met de peuters zetten we bij ieder nieuw thema weer dezelfde vier logische stappen: oriënteren, demonstreren, verbreden en verdiepen. Zo worden de peuters volledig ondergedompeld in alle ontwikkelingsgebieden, bijvoorbeeld taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek en logisch redeneren."

Op al onze kindcentra bieden we zowel voor als na schooltijd buitenschoolse opvang. Op onze BSO’s vinden we vrije tijd het allerbelangrijkste. Hoe we die invullen? Dat bekijken we samen met de kinderen!

Pedagogische tact

Op het goede moment het juiste doen, óók in de ogen van het kind. We vinden dat al onze medewerkers daar een ster in zijn. De kinderen worden, ook na schooltijd, gehoord en gezien. Door even gezellig te kletsen over de dag, samen een spelletje te doen, even te niksen of juist een hele coole activiteit te doen.

Doenkids

We werken met de uitgebreide activiteitendatabase van Doenkids. Elke dag plannen onze pedagogisch medewerkers weer leuke, unieke activiteiten voor de kinderen. We variëren hierbij tussen de verschillende gebieden: Sport en spel, koken, techniek en kunst, natuur, creatief of expressie. Zo is er voor alle kinderen iets leuks te doen. Meedoen mag, maar is niet verplicht. 

Vakantie opvang

Onze BSO’s zijn 52 weken per jaar geopend.
In de vakanties is het extra gezellig bij de opvang. We hebben dan een speciaal vakantieprogramma vol leuke activiteiten.