De Vlonder gewoon bijzonder

Nieuws

Brabants Verkeersveiligheidslabel

Beste allemaal,

Kijk, het Brabants VerkeerveiligheidsLabel is weer verlengd voor ons kindcentrum! Heel fijn dat dit weer is gelukt. In het bijzonder met dank aan Lieke, Caren en Maartje als verkeerswerkgroep en verder aan één ieder die hier een steentje aan bijgedragen heeft. Samen werken we aan een veilige schoolomgeving en verkeerseducatie.

Met vriendelijke groet,

De verkeerscommissie


2020 2021 347 Vignet BVL
KNOERIS got talent

Zaterdag 6 november is er weer een KNOERIS got talent show. In een kleurrijk gevuld Markant zorgt de Udense jeugd voor entertainment. Een folder met informatie krijg je deze week op school. Heb je zin om mee te doen, geef je dan op en misschien ga jij ervan door met een vette prijs!

Autoloze schooldag – donderdag 16 september

Aanstaande donderdag organiseren de Verkeersouders in Uden weer de jaarlijkse autoloze schooldag.

In de hele gemeente vragen we aandacht voor een verkeersveilige schoolomgeving.

Rondom school veroorzaken stoppende en weer wegrijdende auto’s onoverzichtelijke en soms gevaarlijke verkeerssituaties.

Daarnaast leren kinderen beter omgaan met het verkeer door er zelf aan deel te nemen. We hopen dat er zoveel mogelijk kinderen op de fiets of lopend naar school komen en de auto laten staan. Samen zorgen we voor een veilige schoolomgeving.

Bedankt!

Verkeerswerkgroep KC de Vlonder

Ready!

Zo, de poetsdoeken zijn opgeruimd, de vegers op z’n plek gezet, de rommel is opgeruimd en de deuren zijn gesloten. We zijn klaar voor de start van morgen!


Tot morgen! ☀️

Foto’s bovenverdieping
Welkom en werk in uitvoering

Beste ouders en kinderen,


De zomervakantie loopt ten einde en het nieuwe schooljaar gaat bijna van start. We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad in goede gezondheid. We hebben allemaal de wens dat dit schooljaar snel zo normaal mogelijk verloopt en dat we corona achter ons kunnen laten.


Zoals jullie weten is er in de zomervakantie op de benedenverdieping flink verbouwd. Ondanks wat hobbels door leveringen, zijn we een heel eind op weg. Deze week hebben alle leerkrachten en pedagogisch medewerkers de ruimtes weer netjes gemaakt en ingericht. Wat een energie! Gisteren hebben we nog een startvergadering gehad. In de foto's alvast een kijkje in het gebouw van deze middag. Voor de komende dagen staan er nog wat klussen op het programma zodat we maandag in een fris gebouw van start kunnen gaan. Foto's van de bovenverdieping volgen in een apart bericht.


Voordat we maandag de deuren openen sturen we jullie in een volgend bericht een aantal mededelingen die kunnen helpen bij de voorbereiding voor de eerste schooldag. Zoals opening, ingangen, coronamaatregelen, e.d.


Wat fijn om de kinderen na het weekend weer te mogen ontvangen. We hebben er zin in!

Tot maandag allemaal!


Hartelijke groet, team KC De Vlonder

Dieren weitje

Vandaag met de kinderen een gezellige dieren wei gemaakt. Leuk om in deze tijd naar de kinderboerderij te gaan. Kijken of er jonge baby dieren zijn.

Plantjes

Vorige week gezaaid en nu hebben we al plantjes.

Droomplan voor nieuw groen speelplein is klaar!

Beste ouders en kinderen,

Corona heeft afgelopen jaar veel van jullie en van onze organisatie gevraagd. Dit jaar beginnen we meteen met iets positiefs. Ons droomplan voor het nieuwe speelplein is klaar! Met trots delen we dit met jullie. Je kunt het zien in het plaatje en uitgebreider via de volgende link: Steun Speelplein KC De Vlonder. Kom in actie en doneer online • Geef.nl. Tekeningen van het plan hangen vanaf vanmiddag ook op het raam van de teamkamer van De Vlonder. Ga gerust samen met je kind(eren) een kijkje nemen.  

We hebben met eigen middelen en met bijdragen van het Udenfonds, de gemeente Uden en het Prins Bernardfonds al een mooi bedrag bij elkaar gespaard om de basis van het plan uit te voeren. Maar we hebben meer nodig om het volledige plan te realiseren. We gaan meteen over tot actie. Want hoe leuk is het als we iets moois in het vooruitzicht hebben! 😊 Dat straks heel veel kinderen in de pauzes, met buitengym, tijdens BSO en ook buiten onze openingstijden met elkaar kunnen spelen, klimmen, ontdekken en chillen op ons groene, geheel vernieuwde plein.  

De uitvoering van de eerste fase start eind februari 2021. Helpen jullie en jullie kids mee ook fase 2 van ons droomplan te realiseren?  

Hoe kun je helpen? Alle informatie over de projecten en de verschillende acties staan op Steun Speelplein KC De Vlonder. Kom in actie en doneer online • Geef.nl. De groepsleerkrachten proberen dit komende week ook online met de kinderen te bespreken.

Heb je vragen of opmerkingen voor onze werkgroep? Mail met speelpleindevlonder@gmail.com.  

We hopen samen met hulp van alle kinderen en jullie het droomplan als geheel mogelijk te maken! 

Werkgroep speelplein KC De Vlonder, 

Jirina Verkuijlen (ouder), Mathieu van Grinsven (ouder), Marloes Boersma (ouder), Jolien Vervoort en Suzette Brants 

Stemt u ook op de Kunstkar?

Wat zijn we op De Vlonder iedere donderdag weer blij met het aanbod van de Kunstkar o.l.v. echte kunstexperts! Na schooltijd mogen alle kinderen die dit leuk vinden, gratis deelnemen.


Wilt u stemmen op dit project bij RaboClubsupport? Het zou mooi zijn als ook op andere plekken in Uden dit aanbod gerealiseerd kan gaan worden.


Ga naar:

https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/


Dankjewel!


#samenwerking #trots #voorallekindereninuden #kunstenco

Contact

Kindcentrum De Vlonder
Heufkens 502
5403 LV Uden
0413 332323
devlonder@kiemuden.nl
www.devlonder.nl  

Kiem Opvang
0413 729007
info.opvang@kiemuden.nl
www.kiemopvang.nl

Routeplanner >

Agenda

Er zijn geen kalenderitems gevonden
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links