De Vlonder gewoon bijzonder

Creativiteit

Wekelijks werken we vanuit een curriculum aan een techniek binnen de beeldende vorming (tekenen, schilderen, handvaardigheid en textiele werkvormen). Daarnaast plannen we vier maal per schooljaar Atelier in. Tijdens deze ateliers bieden we meer dan twintig workshops aan waar
kinderen hun creativiteit op het gebied van drama, muziek, dans, handvaardigheid en techniek kwijt kunnen en ervaren. Door het werken met kleinere heterogene groepen is het ook mogelijk om technieken als timmeren, solderen en figuurzagen aan te bieden en ontmoeten de kinderen ook medeleerlingen uit andere groepen.

Techniek heeft ook een vaste plek in het aanbod op De Vlonder vanaf groep 3. Gedurende het schooljaar is er een roulatiesysteem waarin verschillende kisten met een techniekdoos uit de techniektorens in de klassen komt. Dit gebeurt voor alle groepen onder leiding van een ouder. Hiernaast hebben diverse groepen ook activiteiten buiten school. Middels het Kunstaanbod van Stichting C krijgen alle kinderen ook buiten school te maken met voorstellingen en bezoeken aan culturele instellingen.

Op De Vlonder hebben we speciaal crea-lokaal en is er een opgeleide cultuurcoördinator en techniekcoördinator om het onderwijs aan te scherpen passend bij actuele ontwikkelingen.

terug naar speerpunten

Contact

Kindcentrum De Vlonder
Heufkens 502
5403 LV Uden
0413 332323
devlonder@kiemuden.nl
www.devlonder.nl  

Bureau planning opvang:
Kiem Opvang
0413 729007
info.opvang@kiemuden.nl
www.kiemopvang.nl

Routeplanner >

Agenda

Locations:
select
20 juni -  MR vergadering
25 juni -  Inloopspreekuur GGD
26 juni -  Vlondervaria 14
Jaaragenda >

Foto

koningsdag2018 (29) koningsdag2018 (27)
koningsdag2018 (28) koningsdag2018 (26)
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links